Informaţii utile

Îți place viața activă? Ieșirile în natură sau lucrul în echipă? Vrei să fii un tânăr ECO? Atunci vino la noi, Rețeaua Tinerilor Ecologiști te așteaptă!


Rețeaua  Tinerilor Ecologiști(RTE) reprezintă o comunitate de tineri, ghidați de respectul față de natură și plini de entuziasm. Acești tineri au conștientizat cât de afectat este în prezent mediul în care trăim și acum sunt pregătiți ca să contribuie la ameliorarea lui. Se bazează pe toate aspectele de mediu, dar în special se orientează mai mult pe protecția apelor de suprafață din țară.
Și-au început activitatea în 2013, o dată cu prima expediție ecologică, organizată de-a lungul râului Bâc, care este unul dintre cele mai poluate râuri din țară și trece prin Mun.Chișinău. Atunci, un grup de tineri, în număr de 25 au văzut cu ochii lor cât de jalnică este starea acestui râu, ajungând cu această dovadă la ușa factorilor de decizie. Mesajul care i-a făcut cunoscuți pe tineri și care a mobilizat multă lume este ,,Iubește-ți râul'', care ulterior a ajuns și în fața guvernanților, autorităților publice centrale și locale.
                                            

Rețeaua Tinerilor Ecologiști întrunește tineri care au participat la o serie de acțiuni civice, pentru a informa și a-i motiva pe oameni să conștientizeze despre problemele care afectează și distrug râurile din țară, cum ar fi: prima expediție a tinerilor pe râul Bâc, Forumul Tinerilor din bazinul r. Bâc și Festivalurile Tinerilor ”Iubește-ți râul!”, o serie de flash-mob-uri și o serie de campanii de salubrizare ale râurilor din Moldova, campanii de plantare și numeroase activități de monitorizare a calității apelor din râuri.
                                            
Deși e recent creată, rețeaua tinerilor se dezvoltă și crește cu pași rapizi pentru a deveni puternică în întreaga țară, iar scopul acestor tineri în acest an, 2016 este de a extinde rețeaua pe întregul teritoriu al țării.
                                            
Astfel, în luna martie a acestui an, Centrul Național de Mediu împreună cu Rețeaua Tinerilor Ecologiști au organizat concursul național ”Plantează-ți viitorul!”. Scopul acestui concurs a fost de a lansa procesul de restabilire a fâșiilor de protecție a râurilor prin activități de plantare a puieților de salcie și plop pe malurile sale. Acest concurs a reușit să moblizeze peste 3000 de tineri activi care împreună au plantat 75.000 de puieți pe cursul diferitor râuri. La fel, prin intermediul acestui concurs, RTE și-a propus să descopere și alți tineri activi, care se pot alătura echipei.
                                            
Nucleul de bază al echipei RTE este constituit din tinerii care s-au implicat în primii ani de activitate, adică tineri care deja au o experiență în spate și vor să o împărtășească cu voi.
                                           
Accesați acest link și completați p
nă pe 30 iunie 2016 formularul pentru a aplica la Rețeaua Tinerilor Ecologiști. Să știți că nu este nevoie să fiți ecologiști din talpă, pentru a fi parte a echipei, totul se învață pe parcurs, iar noi suntem nerăbdători ca să faceți parte din echipa noastră. Acesta este începutul poveștii noastre, iar continuarea o găsiți aici.


 

 

 

Vizualizari: 525

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii