Informaţii utile

Christmas ECO DECO a adunat cele mai simpatice decorațiuni de Crăciun și și-a desemnat cîștigătorii!


Responsabil, ingenios și creativ – așa a fost evenimentul Christmas ECO DECO. 60 de echipe, din diferite localități și instituții de învățământ, și-au expus lucrările, prezentând juriului  și publicului larg creații originale și eco-responsabile.  

Cum un CD vechi poate deveni un glob sclipitor pentru brad sau cum niște pahare de unică folosință pot deveni personaje din poveste, cum un omuleț de zăpadă nu se topește pentru că e confecționat din ciorap sau cât de stilat s-ar potrivi o coroniță din PET-uri vopsite pe o ușă – la fiecare echipă se găseau tot felul de ciudățenii. E îmbucurător că, tânăra generație (pentru că preponderent ei au participat în concurs), încearcă să depășească obiceiul de consumatorism excesiv și caută soluții pentru a transforma obiecte vechi sau neutilizate în decorațiuni și jucării.  

   

Atelierele de discuții au deschis paranteze și au răspuns la mai multe întrebări: ce apă bem, ce detergenți folosim, ce facem cu deșeurile și care din ele sunt reciclabile. Sperăm că, după explicațiile primite, cei ce au participat la workshop-uri, au asamblat în minte puzzle-ul care leagă un mediu curat cu sănătatea fiecăruia dintre noi. Treptat, schimbând obiceiurile noastre distructive, vom deveni mult mai responsabili și mai grijulii față de mediul în care trăim și visăm la un viitor prosper. Cei ce deja sunt pe calea schimbărilor – și anume Rețeaua Tinerilor Ecologiști, au inspirat participanții la atelierul lor de discuții prin implicare activă în campaniile de conștientizare, salubrizare și plantare și realizările deja obținute, dar și au împărtășit viziunile și planurile pentru următorul an cu cei curioși. Capitolul de extindere a rețelei, astfel încât în orice colț al țării să fie un nucleu de legătură care adună ecologiștii mici și mari, este în continuă dezvoltare. Între timp, pe scenă, răsunau colinde de sărbători, se încingeau dansuri și se defila în costume ecologice.

 

Cele două concursuri anunțate în cadrul evenimentului și-au desemnat câștigătorii după ce juriul a discutat înflăcărat fiecare lucrare prezentată. Felicitări participanților și câștigătorilor pentru atitudine și curaj!

Centrul Național de Mediu mulțumește Centrului Republican pentru Copii și Tineret pentru colaborare reușită, finanțatorilor pentru susținerea ideei, artiștilor pentru prestații inedite, participanților pentru curaj și voluntarilor pentru multă grijă ca toate să iasă bine, precum și tuturor celor care au contribuit la crearea atmosferei de sărbătoare la evenimentul Christmas Eco Deco.

Crăciun Fericit vă dorim!

 

 

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului „Cultura unește oamenii și salvează apele”, implementat de Centrul Național de Mediu în parteneriat cu  Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău și Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și finanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation

Vizualizari: 574

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii