Informaţii utile

Cel mai bun model de gospodărire al apei este la nivel de bazin hidrografic


Iuliana Cantaragiu, expert proiecte la Centrul Naţional de Mediu, a răspuns la cîteva întrebări în cadrul interviului acordat revistei "Natura", despre resursele de apă de suprafaţă şi starea rîurilor şi rîuleţelor mici din Republica Moldova.

"- Organizația pe care o reprezentați este cunoscută la nivel național ca fiind preocupată de domeniul protecției resurselor de apă. Reieșind din experiența acumulată, cum apreciați starea râurilor mici din R. Moldova, care sunt problemele cele mai stringente? - Resursele de apă din Republica Moldova sunt într-o stare deplorabilă, le-aș califica chiar „la limita catastrofală”. Nu avem o stație de epurare a apelor uzate funcțională la paramentrii normativi, aruncăm deșeurile menajere peste tot, inclusiv în râuri, prelucrăm terenurile până-n maluri, administrând pesticide, am distrus majoritatea fâșiilor forestiere de protecție, am construit 4127 de lacuri fără o administrare responsabilă și adecvată, care opresc apa și nu respectă debitul ecologic. Pot aduce o mulțime de exemple a modului defectuos al gândirii noastre și al acțiunilor noastre iresponsabile în administrarea resurselor de apă..."

Continuarea o gasiti aici la pagina 2. 


Activităţile au fost realizate în cadrul  Proiectului Implicarea grupurilor ţintă în promovarea managementului integrat pe rîuri mici din Republica Moldova”, care este implementat de Centrul Național de Mediu, în baza grantului oferit din Proiectul SDC-ADA ”Consolidarea cadrului instituţional în sectorul de apă şi sanitaţie în Republica Moldova (Faza 01)”
    

Vizualizari: 224

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii