Informaţii utile

Aplică acum la tabăra de vară


Mult aşteptata vacanţa bate la uşă! Tu ce planuri ai pentru această vară?

Eşti în căutarea unei experienţe unice, care va contribui la dezvoltarea ta personală în domeniul protecţiei mediului, dar şi care îţi va oferi posibilitatea să-ţi faci prieteni din întreaga ţară? Atunci, vino cu noi la tabără!

 Dacă ai între 16 şi 23 de ani, vrei să te informezi despre starea râurilor Moldovei, vrei o experiență unică, în spirit ecologic, să-ți petreci timpul în aer liber, să cunoşti aspecte ce ţin de legislaţia de mediu, să vezi diferite probleme de mediu, să te întâlnești şi să discuţi despre asta cu parlamentari, inspectori de mediu, primari, jurnalişti, activişti în domeniul protecţiei mediului şi să devii un viitor lider în domeniul protecţiei mediului, aplică la tabăra de vară pentru viitorii lideri în domeniul protecţiei mediului „Iubeşte-ţi rîul!”.

 Centrul Național de Mediu anunţă concurs de selectare a 25 de tineri pentru tabăra  de vară „Iubeşte-ți rîul!”, care va avea loc în perioada de 30 iunie – 06 iulie 2014 în Codrii Moldovei (localitatea va fi comunicată ulterior). Timp de o săptămână, tinerii vor participa la o serie de instruiri teoretice şi practice ce ţin de protecţia apelor de suprafaţa şi vor avea ocazia să se informeze de la specialişti calificaţi despre aspectele ce ţin de legislaţia de mediu, vor afla cum pot să-şi apere dreptul la un mediu sănătos, să documenteze cazurile de poluare a mediului,  şi alte aspecte menite să dezvolte spiritul de leadership. Tabăra va fi organizată în pădure, cu cazare în corturi şi cu deplasare în teritoriu, unde vor avea ocazia să afle care sunt sursele de poluare a râurilor în Moldova. De asemenea, ei vor interacţiona cu factorii de decizie din ţara noastră (parlamentari, reprezentanţi ai organelor competente de mediu, autorităţilor locale, ONG-urilor,  mass-media),  pentru a discuta starea râurilor din ţară şi cum putem să o îmbunătăţim.
Toate cheltuielile de organizare şi desfăşurare a taberei sunt acoperite de organizatori.

Pentru a participa la concursul de selectare a participanților, completează formularul de participare și expediază-l până pe data de 16 iunie 2014 la următoarea adresă: cnm.concurs@gmail.com. 

Formularul poate fi descarcat aici 


Candidații selectați vor fi contactați de organizatori și vor primi informații suplimentare.


Persoana de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu
Tel: 060176393; 022 83 67 27


Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului “Campania Tinerilor „Iubeşte-ţi rîul!””, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american, prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova şi cofinanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation.
Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.           

Vizualizari: 628

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii