Informaţii utile

Cronica taberei de vară "Iubește-ți rîul": ziua a doua


A doua zi , am avut parte de o discuție interesantă datorită domnului Mustea , manager de programe a Centrului Național de Mediu , care ne-a informat despre legile și regulamentul cu privire la protecția apelor și a mediului înconjurător în general , astfel ne-a învățat cum să adresăm o petiție organelor competente.
De asemenea , domnul Mustea ne-a vorbit despre multe exemple concrete în care este vorba despre încălcarea legii pe teritoriul țării noastre.
Tot în această zi , am avut ocazia de a participa la o ședință în cadrul primăriei orașului Călărași , în care ne-am întîlnit cu consiliul dar și cu primarul acestui orășel , și am discutat despre activitățile taberei noastre care de asemenea țin de soluționarea problemelor unui rîu , și anume rîul Bîc , care trece prin această localitate și are o influență negativă asupra sănătății cetățenilor din regiune și nu doar atît . 
Vizita la stația de epurare din acest oraș a fost destul de intrigantă , dar și captivantă , pentru că am aflat in sfîrșit metoda aplicată purificării apei cu bacterii , insă totuși aceasta s-a dovedit a fi un mod nu prea eficient de a epura apa , deoarece bacteriile nu pot supraviețui in concentrații mari de substanțe chimice care ajung la stația de epurare a apelor uzate din orașul Călărași.
Fiindcă ne place foarte mult ceea ce facem , chiar de azi am început pregătirile pentru flashmob-ul ce va avea loc în mai multe localități prin care vom trece . Fiți cu ochii pe noi!!!
Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului Campania tinerilor „Iubeşte-ţi rîul!”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, graţie susţinerii generoase a poporului american prin prisma Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova şi cofinanţat de fundaţia americană EcoCatalyst Foundation.
Acest eveniment este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul evenimentului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Vizualizari: 617

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii