Informaţii utile

500 DE TINERI SE MOBILIZEAZĂ PENTRU CAMPANIA DE PLANTARE A ARBORILOR PE MALURILE R. BÎC


Pe data de 14 noiembrie 2014, Centrul Național de Mediu în colaborare cu primăria orașului Anenii Noi, Direcția Educație și Inspecția Ecologică Anenii Noi şi AO „Ecosfera” organizează în r. Anenii Noi campania de plantare a arborilor pe malurile rîului Bîc cu genericul „Iubește-ți rîul!”.

Acțiunea va începe la ora 11.00 și va cuprinde porțiunea dintre podul de trecere peste rîul Bîc la intrare în orașul Anenii Noi și podul de trecere peste rîul Bîc în s. Bulboaca, cu lungimea de cca 6 km, unde vor fi plantaţi 5200 de arbori din specia plop şi salcie.

Astfel, în cadrul acestei acțiuni vor participa cca  500 de tineri, care își fac studiile în liceele „S. Rahmaninov”, „M. Eminescu”,”A. Straistă” din oraşul Anenii Noi,  LT „A. Guzun” din s. Bulboaca, gimnaziile Calfa şi Roşcani, şi alţi doritori.

În acest sens, Centrul Naţional de Mediu face un îndemn tuturor doritorilor, reprezentanţilor mass-media, dar şi susţinătorilor acţiunilor de protecţie a mediului ambiant, să se alăture tinerilor din raionul Anenii Noi în cadrul campaniei de plantare şi să contribuim împreună la salvarea rîului Bîc: Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 022 83 67 27; mob.: 069111863. Persoană de contact: Mihai Mustea, Manager Programe Politici de Mediu, Centrul Naţional de Mediu.

Partenerul acţiunii este compania de îmbuteliere a apei iodate „aqua unIQa”. 

Această acţiune face parte din proiectul "Rîurile noastre – provocarea apelor transfrontaliere"  implementat de Centrul Naţional de Mediu şi finanțat de Programul de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD și cofinanțat de Fundația EcoCatalyst Foundation
 

Vizualizari: 350

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii