Informaţii utile

Franța își plătește cetățenii dacă merg cu bicicleta la serviciu Francezii au dat startul unui experiment de șase luni, ce are drept scop motivarea cetățenilor să aleagă bicicleta ca mijloc de transport. Astfel, 20 de instituții își vor plăti angajații cu 25 eurocenți pe kilometru, dacă aceștia vor veni la serviciu cu bicicleta.
detalii
33 DE ȘCOLI DIN UNSPREZECE ȚĂRI EUROPENE ȘI-AU PREZENTAT PROIECTELE DE MEDIU ÎN CADRUL CELEI DE-A ȘASEA EDIȚII A PROGRAMULUI INTERNAȚIONAL „ȘCOLI EUROPENE PENTRU O PLANETĂ VIE“ Chișinău, 5 iunie – În perioada 2-5 iunie are loc, la Moieciu de Sus, județul Brașov, România, evenimentul care marchează încheierea celei de-a șasea ediții a programului internațional „Școli europene pentru o planetă vie"(ESFALP), organizat de WWF cu sprijinul Fundației ERSTE. 33 de școli din unsprezece țări europene au pregătit și realizat diferite proiecte de mediu, dintre care 3 din Republica Moldova. Împreună, participanții au creat, de asemenea, bazele „Zilei ESFALP a râurilor" /„ESFALP River Day“, care va avea loc în toamna acestui an.
detalii
O HARTĂ INTELIGENTĂ CREATĂ DE GOOGLE VA URMĂRI DEFRIŞĂRILE DIN ÎNTREAGA LUME O harta online inteligenta care monitorizeaza procesul de despadurire la nivel global a fost creata de Google. Proiectul a fost realizat cu ajutorul organizatiilor ecologiste din intreaga lume, potrivit Global Forest Watch (GFW). Padurile din Romania şi R. Moldova sunt si ele in vizorul acestui sistem.
detalii
Călugării unei mănăstiri din Moldova și-au făcut fermă ecologică: Își vând produsele pe internet Călugării de la mănăstirea „Nașterea Domnului” din satul Zăbriceni, raionul Edineț comercializează on-line fructe și legume de sezon, pâine, lactate, carne, ouă, miere și ceai. Toată oferta din magazinul online este cultivată și produsă de către fețele bisericești și are acreditare bio.
detalii
8 oraşe din lume în care domină curățenia În unele orașe casele dărăpănate, trotuarele uzate și aerul întunecat creează un farmec și o imagine a metropolei cu experiență. Însă există un alt tip de orașe, în care este imposibil să nu fii surprins de curățenia perfectă din jur.
detalii
DEZVOLTARE DURABILĂ ... REALITATE SAU VIS? (II) Ce înseamnă „dezvoltare durabilă”? Din mai multe discuţii cu diferiţi reprezentanţi ai societăţii, mi-am dat seama că majoritatea oamenilor, indiferent de postura pe care o deţin, nu înţeleg fenomenul, adică nu conştientizează însăşi procesul: ce-a fost, ce este şi ce va fi. Cu alte cuvinte, capacitatea de analiză a acţiunilor din trecut, care au dus la anumite consecinţe în prezent, cu previziuni îngrijorătoare pentru viitor (şi unul foarte apropiat), este destul de precară.
detalii

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii