Informaţii utile

Festivalul Tinerilor cu genericul Iubește-ți rîul s-a desfășurat la Cahul pe 1 noiembrie


 Sâmbătă, 01 noiembrie 2014, Palatul de Cultură din orașul Cahul a fost gazda Festivalului Tinerilor “Iubește-ți rîul!”, organizat de Centrul Naţional de Mediu cu susținerea financiară și de Fondul pentru Democrație din SUA (NED)și cofinanțat de fundația americană „EcoCatalyst Foundation”. Scopul evenimentului este de a forma și consolida reţeaua naţională a tinerilor ecologişti care pledează pentru protecţia râurilor în ţara noastră și pentru îmbunătățirea situației ecologice a acestora la nivel european.
Festivalul Tinerilor Ecologiști a adunat împreună cca 250 de tineri, viitori lideri în sfera protecției mediului din regiunea de sud a republicii Moldova.
Pe scena festivalului au participat tinerii care s-au înscris la concursul „Iubește-ți rîul!”, care a fost divizat în 3 categorii (Video, Foto și Divertisment) și orientat spre tinerii din regiunea de nord a republicii Moldova cu scopul de a aborda interactiv și creativ problemele cu care se confruntă râurile Moldovei. Pe scena festivalului au fost prezentate 18 lucrări la categoria “Divertisment”, iar în urma evaluării juriului, au fost desemnați 3 cîștigători și acordate 3 mențiuni. De asemenea, au fost premiați cîștigătorii categoriilor Foto și divertisment.
Similar festivalui din Bălți, în cadrul festivalului, a fost organizat un flash-mob cu genericul „Iubește-ți rîul!”, iar toți cei prezenți la festival, prin intermediul unui dans, ghidați de echipa de dansatori ai baletului „Just Friends”, timp de 10 minute au făcut un îndemn față de întreaga societate să mediteze asupra stării râurilor din țară, cât și a beneficiilor pe care ni le oferă apa pentru menținerea vieții pe pământ.
Participanții festivalului au fost delectați cu un impresionant show de dans, realizat de ansamblul de dansuri Iuventa și interpreta Dara, care au fost invitații speciali ai evenimentului
Echipa Centrului Național de Mediu aduce mulțumiri tuturor tinerilor care s-au implicat activ în competiția „Iubește-ți rîul!”, profesorilor care au susținut echipele de tineri precum și Direcțiilor Educație, care au contribuit la diseminarea anunțului privind organizarea concursului și festivalului.
Totodată, aducem mulțumiri companiei de îmbuteliere a apei iodate aqua unIQa, partenerul tradiţional al Centrul Naţional de Mediu, care a asigurat cu apă potabilă evenimentul și “Youbesc Entertainment” pentru acordarea asistenţei în desfăşurarea evenimentului.
Şi nu în ultimul rând, mulţumim de Fondul pentru Democrație din SUA (NED) şi Fundaţiei Americane EcoCatalyst Foundation, care prin programele lor susţin campania tinerilor "Iubeşte-ţi rîul!".
Pentru informații suplimentare despre eveniment, vă rugăm să ne contactați la nr.: 22 83 67 27; Gsm: 060176393; e-mail: alla.vacarciuc@gmail.com 
Persoană de contact:
Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Naţional de Mediu.
Festivalul Tinerilor Ecologiști este organizat în cadrul proiectului “Consolidarea valorilor democratice în rîndurile tinerilor din regiunile Moldovei ” și este co-finanțat de Fondul pentru Democrație din SUA (NED) și fundaţia americană “EcoCatalyst Foundation”.
Partenerii festivalului: Youbesc Entertainment Company, și compania de îmbuteliere a apei iodate „aqua unIQa”

  

Vizualizari: 679

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii