Informaţii utile

Pe malurile rîului Bîc în r-nul Anenii Noi au fost plantaţi 5200 de arbori


Pe data de 14 noiembrie, 2014, Centrul Național de Mediu în colaborare cu primăria orașului Anenii Noi, Direcția Educație și Inspecția Ecologică Anenii Noi şi AO "Ecosfera" au organizat cu succes în r-nul Anenii Noi campania de plantare de salcie şi plopi pe malurile rîului Bîc cu genericul „Iubește-ți rîul!”.
Echipa Centrului Naţional de Mediu aduce mari mulţumiri celor cca 700 de care îşi fac studiile la  Liceul Teoretic „Andrei Straistă”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Alexandr Puşkin” din or. Anenii Noi, Liceul Teoretic „Anton Guzun” din s. Bulboaca şi gimnaziilor Calfa şi Roşcani. Astfel, cu ajutorul acestor minunaţi tineri am reuşit să plantăm 5200 arbori, care formează circa 6 km de fîşie de protecţie a rîului Bîc pe porțiunea dintre podul de trecere peste rîul Bîc la intrare în orașul Anenii Noi și podul de trecere peste rîul Bîc în s. Bulboaca (în total 12 km pe ambele maluri ale rîului).
Fîșia de protecţie a rîului Bîc are drept scop reducerea poluării apei din rîu şi consolidarea malurilor rîului, care în consecinţa va diminua înnămolirea rîului şi eroziunea malurilor. 
De asemenea, aducem mulţumiri companiei de îmbuteliere a apei iodate aqua unIQa, care este partenerul fidel al Campaniei „Iubeşte-ţi rîul!” şi a furnizat apă pentru toţi participanţii la eveniment.
Această acţiune face parte din proiectul "Rîurile noastre – provocarea apelor transfrontaliere" implementat de Centrul Naţional de Mediu şi finanțat de Programul de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD și cofinanțat de Fundația EcoCatalyst Foundation din SUA.
 

Vizualizari: 699

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii