Informaţii utile

Un flash-mob pentru stoparea fenomenului de poluare a râurilor cu ape reziduale netratate va fi organizat mâine în PMAN


CRCT „Gutta-Club” în colaborare cu Centrul Naţional de Mediu organizează un flash-mob pentru protecţia râurilor din Moldova şi stoparea fenomenului de poluare a acestora cu ape reziduale netratate. Astfel, 200 de tineri de la LT „G. Asachi” din municipiul Chişinău alături de reprezentanți ai reţelei tinerilor „Iubeşte-ţi râul!” şi membri ai Adunării Generale a tinerilor Reţelei de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est vor ieşi vineri, 27 februarie 2015 la ora 13.00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru a solicita guvernanţilor şi organelor competente abilitate, reabilitarea râurilor noastre şi promovarea valorilor şi standardelor europene de mediu.

Tinerii vor demonstra prin intermediul acestei acţiuni faptul că râurile Moldovei sunt extrem de poluate, iar lipsa sistemelor de epurare în proporţie de 90 la sută condiţionează moartea acestora şi îmbolnăvirea populaţiei. Ei solicită autorităţilor implicare activă în soluţionarea urgentă a problemei lipsei staţiilor de epurare pe întreg teritoriul țării.

Acţiuni similare au fost desfăşurate de tinerii din reţeaua „Iubeşte-ţi râul!” în perioada 2013-2014 în mun. Chişinău, Călăraşi, Străşeni, Anenii Noi, Ialoveni, Comrat, Cantemir, Bălţi în cadrul campaniei cu acelaşi nume.

Rețeaua tinerilor „Iubeşte-ţi râul!” este o comunitate de tineri activi, ghidați de respectul față de natură care doresc să readucem la viață râurile din Moldova şi să schimbe practicile și atitudinile actuale ale comunităților locale, a factorilor de decizie şi a altor grupuri responsabile de conservarea şi utilizarea raţională a resurselor acvatice.

Flash-mob-ul de mâine se va desfăşura în contextul celei de-a VI-a Adunări Generale a tinerilor Reţelei de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est (Cooperation and Development Network Eastern Europe, CDN) care are loc în perioada 26 februarie - 1 martie 2015, la Chișinău şi este organizată de Gutta-Club.

CDN este o reţea a Tinerilor Ecologişti din Europa de Est, care susţine organizaţiile ecologiste de tineret din regiune. CDN este focusată pe studii, seminare, tabere de vară şi alte activităţi educaţionale promovate printr-o comunicare şi cooperare dintre organizaţiile-membre ale reţelei. Astfel, aproape 30 de tineri, reprezentanţi ai organizațiilor ecologice din Polonia, Azerbaijan, Georgia, Albania, Turcia, Macedonia, Ucraina, Bosnia si Herţzegovina, Serbia, Cipru, Belarus, Armenia, Croația, Germania, Moldova și Franța vor discuta rezultatele și perspectivele activității CDN.

Jurnaliştii care doresc să fotografieze sau să filmeze acţiunea de pe acoperişul clădirii Guvernului sunt rugaţi să ne telefoneze în prealabil pentru a fi incluşi în lista pentru acces în cladirea Guvernului.

Pentru detalii vis-a-vis de desfăşurarea şi organizarea flash-mob-ului, vă rugăm să ne contactaţi la: 
022 83 67 27; mob: 060840075. Persoană de contact Iuliana Cantaragiu, Expert proiecte CNM.


Acest flash-mob este organizat de Gutta Club în colaborare cu CNM in contextul a Adunării Generale a tinerilor Reţelei de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est (Cooperation and Development Network Eastern Europe, CDN) (organizată de Gutta Club) şi a proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA la Chişinău.

Vizualizari: 599

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii