Informaţii utile

Centrul Naţional de Mediu invită din nou la campania de salubrizare a malurilor rîului Bîc


Acțiunea se va desfășura joi, 09 aprilie, cu începere de la orele 13.00  pe ambele maluri ale rîului Bîc, de-a lungul străzii Calea Basarabiei, începînd cu al doilea pod de trecere peste rîul Bîc. De data aceasta, la acţiune se vor alătura studenţi de la Universitatea Agrară de Stat, Colegiul de Ecologie şi angajaţi ai companiei „gasNatural fenosa” și Asociația pentru Dezvoltare Creativă.

Amintim că Centrul Național de Mediu a desfăşurat o acţiune similară, sîmbătă, 4 aprilie în urma căreia s-au colectat cca 6 tone de deşeuri menajere solide.

Detalii despre acţiunea din 4 aprilie pot fi vizualizate aici.

Sperăm că şi de data aceasta elanul partenerilor noştri să fie molipsitor şi să vedem la acţiune şi alți cetățeni  responsabili, care doresc să-și aducă personal contribuția la curățarea malurilor rîului nostru. Echipamentul necesar pentru desfășurarea acțiunii va fi asigurat de Centrul Național de Mediu.

De asemenea facem un îndemn reprezentanților mass-media să se alăture campaniei de salubrizare de joi și să mediatizeze acțiunea pentru a convinge și mai mulți cetățeni ai Chișinăului că schimbarea atitudinii vine din responsabilitatea și munca fiecăruia, indiferent de vîrstă şi domeniul de activitate.

Te așteptăm deci, joi, 09 aprilie la ora 13.00 la Campania de Salubrizare a malurilor râului Bîc!

Startul acțiunii se va da de la al doilea pod de trecere peste râul Bîc amplasat pe str. Calea Basarabiei, vezi harta, unde echipa CNM te va echipa cu saci, mănuși, zâmbet și optimism pentru a readuce la viață râul nostru!  

Te așteptăm cu mare drag!

Pentru detalii ne puteți contacta la nr. de tel.:  022 83 67 27 sau la mob.: 060176393. Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu.

Partenerii evenimentului sunt:

Universitatea Agrară de Stat


Colegiul de Ecologie 


compania gasNatural fenosa

 Asociația pentru Dezvoltare Creativă   

Organizator:

Centrul Naţional de Mediu 

Acțiunea este organizată de Centrul Naţional de Mediu şi face parte din șirul de activităţi realizate în cadrul campaniei „Iubește-ți rîul!” și proiectul "Rîurile noastre – provocarea apelor transfrontaliere", finanțat de Programul de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD și cofinanțat de Fundația EcoCatalyst Foundation.
  

Vizualizari: 629

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii