Informaţii utile

De Ziua Mediului, CNM a organizat o acţiune de salubrizare a malurilor r. Bîc


Pe data de 5 iunie 2015, de Ziua Mondială a Mediului, Centrul Naţional de Mediu (CNM) a organizat o nouă acţiune de salubrizare a malurilor rîului Bîc în mun. Chişinău, în segmentul str. Calea Basarabiei. Circa 100 de participanţi au dat curs apelului lansat anterior de CNM şi timp de câteva ore, participanţii au reuşit să facă curățenie pe o porţiune de circa 4 km şi să adune 200 de saci cu gunoi de pe malurile rîului Bîc.
 
Acţiunii de salubrizare s-au alăturat militari ai Academiei Militare "Alexandru cel Bun", tineri voluntari ai Reţelei Tinerilor "Iubeşte-ţi rîul!", voluntari de la ONG-urile "ADVIT MOLDOVA", "Terra şi Noi", "Tinerii cu Iniţiativă", Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor "NEOVITA", Fundaţia pentru Dezvoltare Ecologică "ECODAVA", cetăţeni activi din mun. Chişinău - Cristina Cojocari, familia Ivanov (Sergiu şi Inga împreună cu fiul lor), inclusivi cetăţeni străini.
CNM aduce mulţumiri Ministerului Apărării pentru receptivitate la îndemnul de a curăţa malurile rîului Bîc de deşeuri precum şi militarilor Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, care de fiecare dată sunt un exemplu de urmat când e vorba de acţiuni practice de protecţie a mediului. 
Mulţumim tuturor voluntarilor şi ONG-urilor care au dat curs apelului lansat de noi şi au participat activ la eliberarea rîului Bîc de deşeurile aruncate la întâmplare şi neglijate de mulţi concetăţeni de-ai noştri.

Apreciem mult gestul de solidaritate faţă de natură a patru tineri voluntari din cadrul Reţelei Tinerilor "Iubeşte-ţi rîul!" –  Svetlana Răzmeriţă, Elena Stăvila, Veronica Botnarenco şi Sergiu Coşeru, care au găsit două ore libere şi au venit la acţiunea de salubrizare dedicată Zilei Mediului direct de la primul lor examen de bacalaureat la limba română. Aceşti tineri frumoşi şi energici sunt un exemplu pentru alţi tineri din Moldova, demonstrând că le pasă de viitorul lor şi că spiritul civic nu are nimic în comun cu teama de BAC. Ţara noastră are nevoie de aşa tineri ca voi!  Bravo vouă!
 
De asemenea, aducem mulţumiri companiei "Coca-Cola Hellenic", care a aprovizionat toţi participanţii cu apă potabilă pentru a-şi potoli setea în timpul lucrului într-o zi toridă de vară.

  

Acţiunea practică din data de 5 iunie a fost una utilă în contextul celebrării Zilei Mondiale a Mediului şi a demonstrat că doar responsabilitate civică, spiritul de echipă şi munca fiecăruia pot produce în timp schimbarea calitativă a situaţiei ecologice.

Acţiunea a fost organizată în contextul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău, al cărui scop este de a promova valorile şi standardele europene de mediu în Republica Moldova.

Acest proiect este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul proiectului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA

 

 

Vizualizari: 627

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii