Informaţii utile

Pici voinici la stația de sortare a deșeurilor


Educația ecologică încă din copilărie este calea spre formarea unei societăți responsabile față de mediu. Această idee o promovăm și noi, cei de la Centrul Național de Mediu, și colegii noștri din societatea civilă dar și din instituțiile de profil. De obicei, în activitățile noastre dedicate educației ecologice, ne concentrăm asupra elevilor claselor gimnaziale și liceale. Și mare ne-a fost mirarea cînd am aflat că, inspirați de publicațiile noastre despre stația de sortare a deșeurilor din mun. Chișinău, educatorii dintr-o grădiniță au hotărît să ne urmeze examplul. 

Picii din grupa nr.3 „Fluturaș” din Instituția de educație timpurie nr.196 din municipiu, la inițiativa educatorilor Rodica Pană și Iulia Miron, susținuți de părinți, au mers la stația de sortare a deșeurilor pentru a face cunoștință cu acest proces interesant. Fiind încă preșcolari (6 ani), au fost foarte curioși de cele văzute, impresionați de procesul de sortare și uimiți de cum se lucrează aici. Au aflat că deșeurile noastre nu dispar pur și simplu din tomberon într-o mașină oranj, dar că procesul continuă și după asta. Copiii au învățat că colectarea separată și reciclarea deșeurilor este un proces absolut necesar pentru a proteja mediul înconjurător.

 

Noi ne bucurăm foarte mult că cei mici au aflat despre această stație. Conform gestionarilor stației, aceștia au fost primii vizitatori ai stației de așa vîrstă fragedă. 
Cu siguranță că, entuziasmați, au povestit părinților și buneilor despre impresiile de la stația de sortare. Acum și ei cunosc că deșeurile din municipiu sunt sortate, astfel reducîndu-se cantitatea de deșeuri care este înhumată. Știind perseverența picilor, presupunem că crește o nouă gardă a colectării separate a deșeurilor, care nu vor permite părinților să fie indiferenți la acest capitol. Mulțumim educatorilor că ne-au informat despre această inițiativă! 


Vizualizari: 695

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii