Informaţii utile

Centrul Naţional de Mediu a cîştigat premiul National Energy Globe Award


Centrul Național de Mediu este învingătorul național al premiului Energy Globe Award pentru activitățiile realizate în cadrul proiectului „Informarea tinerilor despre schimbările climatice”, finanțat de Asociația ”EcoContact” prin prisma programului ,,Forumul cu privire la schimbările climatice în regiunea Parteneriatului Estic (CFE II)'', derulat cu suportul financiar al Uniunii Europene, Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (CAD) și Crucea Roșie din Austria, și co-finanțat de fundația privată din SUA Ecocatalyst Foundation.

Activitățile proiectului au urmărit creşterea nivelului de informare și coştientizare a tinerei generaţii cu privire la efectele schimbărilor climatice asupra resurselor de apă din Republica Moldova şi măsurile de adaptare la acestea. Proiectul a avut în calitate de acțiuni următoarele:

În anul 2018 au aplicat pentru premiul Energy Globe Award peste 2000 de participanți din 180 de țări. Experți de nivel înalt din comitetul de evaluare al Energy Globe au evaluat și selectat cîștigătorii naționali.

Premiul ENERGY GLOBE a fost fondat în 1999 de către pionierul austriac în energie Wolfgang Neumann și este unul dintre cele mai prestigioase premii de mediu de astăzi.

Scopul premiului este să prezinte proiecte de succes durabile pentru o audiență largă, pentru că multe dintre problemele noastre de mediu au deja soluții bune și fezabile. Pot participa proiecte care conservă și protejează resursele noastre sau care folosesc energie regenerabilă.

Din toate colțurile lumii, aproximativ 800 de proiecte și inițiative sunt depuse anual pentru a concura pentru acordarea premiului, care este prezentat ca  National (country) ENERGY GLOBE Awards.

Vizualizari: 220

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii