Informaţii utile

O HARTĂ INTELIGENTĂ CREATĂ DE GOOGLE VA URMĂRI DEFRIŞĂRILE DIN ÎNTREAGA LUME


O harta online inteligenta care monitorizeaza procesul de despadurire la nivel global a fost creata de Google. Proiectul a fost realizat cu ajutorul organizatiilor ecologiste din intreaga lume, potrivit Global Forest Watch (GFW). Padurile din Romania şi R. Moldova sunt si ele in vizorul acestui sistem.

Fiind o baza de date sofisticata, site-ul www.globalforestwatch.org va urmari prin satelit disparitia copacilor pe plan mondial cu ajutorul unor imagini de inalta rezolutie, cu actualizari frecvente. Aceasta tehnologie va detecta schimbarile in timp real si se vor lua masurile necesare.
                                                 

Global Forest Watch va avea un control online dinamic al padurilor si un sistem de alerta care le va permite oamenilor de pretutindeni sa gestioneze cat mai bine suprafetele forestiere. Pe site puteti vedea care este situatia actuala a padurilor in fiecare tara din lume. Despre Romania se spune ca are 7,9 milioane de hectare de paduri, iar sectorul forestier a contribuit cu 1,9 miliarde dolari in economia din 2006, fiind de aproximativ 1,7% din PIB. De asemenea, GFW mai scrie ca 151 de mii de persoane sunt angajate in sectorul forestier din Romania, conform unor DATE FAO din 2006.

Guvernele vor putea folosi sistemul de monitorizare on-line al padurilor pentru a face legile forestiere mai dure, iar ONG-urile impreuna cu cetatenii vor identifica cazurile de defrisare si vor mobiliza persoanele responsabile cu protectia spatiilor forestiere; astfel, cu probele colectate, vor cere guvernelor si companiilor responsabile sa-si asume angajamentele legate de paduri.

Sursa: ecopresa.md  

 

Vizualizari: 907

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii