Informaţii utile

Centrul Național de Mediu și organele de control ale statului în acțiune


Pe data de 24 aprilie 2014, a fost semnat Acordul de Colaborare între Centrul Naţional de Mediu, Inspectoratul General de Poliţie şi Inspectoratul Ecologic de Stat. Documentul prevede cooperarea între aceste trei instituţii în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor în domeniul protecţiei mediului.
Astfel, în cadrul acestui acord, colaboratorii Inspectoratului General de Poliţie vor acorda asistenţă şi suport colaboratorilor Inspecţiilor Ecologice la identificarea persoanelor care au încălcat legislaţia de mediu, asigurarea pazei corporale şi respectării ordinii publice, iar reprezentanţii Centrului Naţional de Mediu, cu ajutorul presei, vor avea rolul de mediatizare a activităţilor realizate.
O primă razie a fost organizată chiar după semnarea Acordului. Astfel, în câteva ore, reprezentanţii de la Inspectoratul Ecologic de Stat au întocmit 3 procese verbale pentru spălatul ilegal de maşini pe malul râului Bâc. Amenda pentru astfel de contravenții variază de la 400 la 800 MDL. Se vor amenda atât şoferii, cât şi cei care prestează servicii de spălare ilegală a autoturismelor în râul Bâc.
Conform art. 109 (3) al Codului Contravenţional, “spălarea vehiculelor, utilajelor şi ambalajelor în apele naturale, în preajma lor si în alte locuri neautorizate se sancţionează cu amendă de la 20 la 50 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu munca neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore, cu amendă de la 100 la 200 de unități convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an”.

Vizualizari: 626

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii