Informaţii utile

08-09 octombrie - activități de promovare a managementului durabil al resurselor de apă în sudul Moldovei


În perioada 08-09 octombrie 2014, Centrul Național de Mediu desfășoară o serie de acțiuni în raionul Cantemir menite să contribuie la promovarea managementului durabil a resurselor de apă în sudul Moldovei".

Astfel la data de 08 octombrie cu începere de la ora 11.00, în incinta sălii de ședințe a Consiliului Raional Cantemir va avea loc ședința de constituire a Consiliului de Bazin Tigheci.

În aceeași zi, cu începere de a orele 14.00 va fi organizat un flash-mob ecologic pentru protecția râurilor din sudul Moldovei (cu accent sporit pe r. larga și r. Tigheci) cu participarea a circa 300 de tineri din raioanele Cantemir și Leova. Scopul flash-mob-ului este de a atenționa populația din regiune dar și autoritățile asupra cauzelor poluării râului dar și pericolului inacțiunii și nesoluționării acestor probleme.

Pe data de 09 octombrie 2014, ora 11.00 în incinta primăriei s. Cîrpești, r. Cantemir va avea loc ședința de Constituire a Consiliului de Bazin Larga.

În componenţa Consiliilor de Bazin ale râurilor Tigheci și Larga vor  intra autorităţi publice locale, organe competente, asociaţii obşteşti şi utilizatori de apă care se vor întruni trimestrial pentru a discuta posibilitățile de reabilitare a râurilor sus-menționate.

Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului „Promovarea managementului durabil a resurselor de apă în partea de sud a Republicii Moldovei"  care este co-finanțat de Agenția de Dezvoltare a Austriei în Republica Moldova. Acest proiect promovează crearea unui sistem de management și de utilizare a apelor de suprafață și subterane  fiind axat pe evaluare, planificare și luarea deciziilor în mod participativ, stabilirea unui mecanism de protecție a apelor, prevenirea poluării și  degradării ecosistemelor acvatice.

Detalii despre proiect pot fi vizualizate accesând următorul link: http://environment.md/projects/24-Promovarea-managementului-durabil-a-resurselor-de-ap-n-partea-de-sud-a-Republicii-Moldovei.html

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la  nr.: 060176393 sau la nr.: 022 83 67 27

Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu

Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului „Promovarea managementului durabil a resurselor de apă în partea de sud a Republicii Moldovei"  care este co-finanțat de Agenția de Dezvoltare a Austriei în Republica Moldova și Fundația americană EcoCatalyst Foundation

 

Vizualizari: 615

Articole

Totalurile proiectului din bazinul r.Răut


16.11.2017 detalii

Odorizant de baie cu doar 4 ingrediente


31.10.2017 detalii

Monitorizarea calității apei pe cursul r.Răut


27.10.2017 detalii

Să învățăm despre deversarea corectă a apelor reziduale în mediul înconjurător


20.10.2017 detalii

INFOGRAFIC: Soluția optimă de colectare a deșeurilor după părerea populației


27.07.2017 detalii