Proiecte

Campania pentru tineri „Iubește-ți rîul!


Lipsite de protecţie și abandonate, rîurile din Moldova sunt neglijate şi uitate de noi. Poluate și murdare  ele se transformă în provocări pentru viețile noastre și pentru viitorul nostru... Rîurile noastre mor din cauza indiferenței oamenilor. Ele au nevoie de protecţia, grija și dragostea noastră.

Campania „Iubește-ți rîul! a fost lansată de către Centrul Național de Mediu în bazinul rîului Bîc în anul 2013 și a implicat, în mod special mai mulți tineri din bazinul rîului Bîc în acțiuni publice, în vederea atragerii atenției factorilor de decizie asupra stării degradante a rîului Bîc și pentru formarea opiniei publice vis-a-vis de  acest subiect. Astfel la data de 24 martie 2013 a fost organizat Primul Forum al Tinerilor din Bazinul rîului Bîc cu participarea a 400 de persoane, la 27 aprilie 2013 - campania de salubrizare a rîului Bîc cu participarea a 1000 de persoane, la 29 mai 2013 - flash-mob-ul ecologic în PMAN din mun. Chișinău cu participarea a 200 de persoane, pe 7-14 iulie - expediția ecologică a 25 de tineri pe rîul Bîc, și în septembrie 2013 - caravana flash-mob-urilor în centrele raionale din bazinul râului Bîc (Călărași, Strășeni, Anenii Noi, Ialoveni și municipiul Chișinău).

Anul acesta, pentru a implica toate instituțiile de învățămînt preuniversitar din țară în procesul de educație ecologică și în Campania ”Iubește-ți rîul!”, Centrul Național de Mediu propune organizarea următoarelor activități:

Scopul proiectului este de a consolida rețeaua de lideri  tineri ecologiști din Republica Moldova .

Obiectivele specifice ale proiectului includ:


Acest proiect este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul proiectului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.