În februarie 2020 a fost lansat concursul de selectare a noilor școli pentru dezvoltarea proiectului Grădina Școlară. În urma concursului au fost selectate 4 instituții de învățămînt, astfel încît, fiecare dintre ele sa fie în apropierea unui incubator deja existent.
Din cauza condițiilor epidemiologice din țară, începerea activităților a fost posibilă din toamna 2020.
Putem remarca din start Gimnaziul Rascaietii Noi, rn. Ștefan Vodă, unde a fost plantat un lot cu 400 puieți de aronie. Școala este prima instituție non agricolă care are o plantație atât de mare de bacifere.
La fel bacifere, de această dată coacăze, circa 250 puieți, au fost plantați de Gimnaziul Caracușenii Vechi, rn Briceni. Elevii, împreună cu profesorul de biologie, și-au propus să cultive coacăză, să o studieze și să elaboreze un plan de afaceri cultivând aceasta plantă, întrucât în nordul Moldovei e dezvoltata agricultura la scară largă și elevii sunt deja pregătiți pentru așa gen de activități.
În proiect este implicată și o localitate turistica, în care au loc multe evenimente, festivaluri, este vorba de Vadul Rașcov, rn. Șoldanesti. Elevii și-au propus să crească flori pentru a putea fi comercializate în cadrul evenimentelor, dar și plante aromatice pentru ceai. Plante pentru ceai și pomușoare, la fel, vor fi crescute și în Gimnaziul „Ion Creangă” din Teleșeu, rn. Orhei.
Proiectul are ca scop sa dezvolte abilități antreprenoriale la tinerii din localitățile rurale, oferindu-le orientare profesională în domeniul agricol.
Proiectul Grădina Școlară se implementează cu suportul Uniunii Europene, prin programul EU4Youth, și cofinanțat de Crucea Verde Internațională în perioada 2018- 2022. Parteneri ai proiectului sunt Centrul Național de Mediu din Moldova, Crucea Verde Belarus, Crucea Verde Ucraina, Fundația John Paul II Italia.